Usluge

Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija temelj je stomatologije. Temelji se na prevenciji, dijagnostici, liječenju i popravcima zuba oštećenih karijesom. Cilj konzervativne stomatologije su zdravi, lijepi, funkcionalni i estetski uređeni zubi.

Jednopovršinske i višepovršinske plombe

Zubni ispun tj. zubna plomba kako ih većina ljudi zove je ispun koji se postavlja na oštećeni dio zuba uzrokovan karijesom. Ovi ispuni smatraju se i estetskim ispunima jer oponašaju prirodan izgled strukture zuba te je dovoljan svega jedan posjet ordinaciji kako bi se ispun izradio i trajno postavio na zub.

Fluorizacija zuba

Fluor je mineral koji se prirodno javlja u hrani i vodi. Svakodnevnim unosom određene hrane kao i vode za piće, iz česme, obnavljamo mineralizaciju zuba. Međutim, isto tako, svakodnevno, zubi, odnosno zubna gleđ, gube izvjesnu količinu minerala i ovaj proces je poznat kao demineralizacija.

Liječenje zuba - endodoncija

Liječenje zuba tj. endodoncija spada u opću stomatologiju te se odnosi na terapiju procesa samog zuba tj. zubnog živca. Samo liječenje zuba iglicama vrlo je delikatan zahvat jer zahtijeva veliku preciznost doktora dentalne medicine koji ulazi u samu srž zuba kako bi liječio upalu živca i samim time spasio zub.

Dječija stomatolgija

Pedodoncija je izrazito važna kako bi djeca u najranijoj dobi naučila pravilno održavati zdravlje usne šupljine i kako kasnije ne bi imala nepotreban strah od stomatoloških pregleda. 

Pečaćene fisure

Fisure su brazde i jamice koje dijele zubne kvržice na kruni zuba a nalaze se na pretkutnjacima i kutnjacima.
Iako gornja ploha zuba, ona na kojoj su fisure, čini malen dio ukupne površine zuba na njoj se najčešće razvija karijes.

Totalne i parcijalne proteze

Potpuna proteza nadomješta nedostatak zuba i tkiva kod potpune bezubosti. U slučaju da se pacijentu mora izvaditi nekoliko preostalih zuba najprije se izrađuje imedijatna (privremena) proteza za zube koja se nosi sve dok tkivo ne zacijeli te se čeljust u potpunosti ne formira.

Protetika

Zubna protetika (protetika zuba) grana je dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i mekanih dijelova usne šupljine potpunim (totalnim) ili djelomičnim (parcijalnim) protezama, krunicama, mostovima i ljuskama.

Metalokeramičke krunice

Metal-keramičke krune su sve one krune kojima je baza napravljena od metala, a vanjski vidljivi sloj od keramike ili porculana. Kao bazu za metal-keramičke krune najčešće se koristi legura kobalt kroma,dentalno zlato ili titan.

Nadogradnja zuba

Nadogradnja zuba može biti raznovrsna, a najčešće su u pitanju livena, fiberglas i radiks anker nadogradnja.

Bezmetalne cirkonijum krunice

Bezmetalne zubne krune su vrhunac moderne stomatologije te u zadnjih nekoliko godina postaju standard kod visoko estetski restorativnih radova te radova u frontalnom dijelu čeljusti. Najbolje rezultate daju posebice kada se kruna postavlja na prirodni brušeni zub.

Estetska stomatologija

Prekrasan osmijeh je važan dio dojma koji ostavljamo na ljude! Koristeći umjetničke vještine i tehnološki napredak, omogućit ćemo vam ljepši, mladenački osmijeh i više samopouzdanja. To je, u osnovi, estetska stomatologija.

Postavljanje cirkona

Tretmanom postavljanja nakita (najčešće cirkona) na zube ne oštećuje se caklina jer je to vrlo nježan postupak. Potpuno je bezbolan, vrlo jednostavan i ni na koji način ne oštećuje zub ili zubnu caklinu. Prilikom postavljanja cirkona na zub, zub se ne brusi niti oštećuje.

Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba je tretman kojim se izbjeljuje prirodna boja vaših zuba. To je kozmetički tretman pomoću preparata u vidu otopina ili gelova u čijem je sastavu hidrogen peroksid ili karbamid peroksid u različitim koncentracijama. Oni će se u nizu kemijskih reakcija razgraditi do slobodnih kisikovih radikala i uzrokovati razgradnju velikih obojenih molekula u manje.

Paradontologija i oralna hirurgija

Paradontolgija je posebna grana dentalne medicine koja se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem i liječenjem bolesti koje pogađaju parodont. Parodont su potporna tkiva zuba koja uključuju gingivu (desni), kost i parodontni ligament, a zaslužna su za potporu zuba u čeljusti.

Vađenje zuba

Vađenje zuba je oralno – kirurški zahvat. Iako u suvremenoj stomatologiji nastojimo sačuvati svaki zub u ponekim situacijama ipak moramo pribjeći vađenju zuba.Prije svakog vađenja zuba, potrebno je napraviti RTG snimku i pokušati endodontski liječiti zub i napraviti sve da ga se zadrži u čeljusti. Nažalost, nije uvijek moguće sačuvati zub i potrebno je izvršiti vađenje zuba.

Uklanjanje kamenca i poliranje zuba

Danas svi želimo imati holivudski blistavi osmijeh. Normalno je da se promjena boje zubi događa zbog genetskih i degenerativnih promjena, zbog konzumiranja obojene hrane i pića, ali i antibiotika. Loše životne navike poput pušenja ostavljaju trag na Vašim zubima te utječu na promjenu njihove boje. 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.