O nama

Vaše zdravlje je naša misija

Stomatologija AK Dent je novootvorena stomatološka ordinacija u Sarajevu. Sa radom je počela u drugoj polovini februara 2019-te godine. Ordinira doktor Sabina Sladić, koja ima znanje i stručnost da vam vrati blistav osmijeh. U prijatnom ambijentu, ima rješenje za sve vaše stomatološke probleme. Vaše se samo da dođete, ostalo je briga doktorke.

Postavljanje cirkona

Tretmanom postavljanja nakita (najčešće cirkona) na zube ne oštećuje se caklina jer je to vrlo nježan postupak. Potpuno je bezbolan, vrlo jednostavan i ni na koji način ne oštećuje zub ili zubnu caklinu. Prilikom postavljanja cirkona na zub, zub se ne brusi niti oštećuje.

Metalokeramičke krunice

Metal-keramičke krune su sve one krune kojima je baza napravljena od metala, a vanjski vidljivi sloj od keramike ili porculana. Kao bazu za metal-keramičke krune najčešće se koristi legura kobalt kroma,dentalno zlato ili titan. Postoji metal keramika, dentalno zlato keramika i titan keramika.

Vađenje zuba

Vađenje zuba je oralno – kirurški zahvat. Iako u suvremenoj stomatologiji nastojimo sačuvati svaki zub u ponekim situacijama ipak moramo pribjeći vađenju zuba. Prije svakog vađenja zuba, potrebno je napraviti RTG snimku i pokušati endodontski liječiti zub i napraviti sve da ga se zadrži u čeljusti.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.