Danas svi želimo imati holivudski blistavi osmijeh. Normalno je da se promjena boje zubi događa zbog genetskih i degenerativnih promjena, zbog konzumiranja obojene hrane i pića, ali i antibiotika. Loše životne navike poput pušenja ostavljaju trag na Vašim zubima te utječu na promjenu njihove boje. Starenje je također nezaobilazni uzrok žućenja zubi. Zubi mogu promijeniti boju i uslijed primjene neispravnih metoda liječenja zuba. Caklina je odgovorna za sjaj i bjelinu zuba. Njezinim trošenjem ona se stanjuje te dolazi do izražaja tamnija boja dentina. Kako bi se promijenila boja zuba, nužno je promijeniti kemijsku strukturu pigmenata koji su za to odgovorni, odnosno koji se nalaze u zubnome tkivu. Izbjeljivanjem zubi možete postići upravo to! Izbjeljivanje zubi usluga je koju nude stomatološke ordinacije, a možete ih izvoditi i kod kuće uz prethodno savjetovanje stomatologa. Sve je više popularno lasersko izbjeljivanje zubi. Pritom se koristi gel na bazi vodikovog peroksida. Laser se koristi kao katalizator prilikom reakcije gela i zubne strukture te poboljšava njegov učinak. Lasersko izbjeljivanje zubi pouzdana je, bezbolna i brza metoda izbjeljivanja zubi.

Poliranje zubi još je jedan od načina njihova izbjeljivanja, a tretmanu se treba podvrgnuti nakon skidanja kamenca, odnosno tvrdih naslaga koje, nastanjene na zubima, stvaraju štetu. Tako će se spriječiti stvaranje novog kamenca na zubima. Nakon skidanja kamenca, poliranje zubi pridonosi njihovom puno ljepšem izgledu. Poliranje se obavlja posebnom pastom uz korištenje rotirajuće četkice. Rotirajuća četkica omogućuje otklanjanje svih mogućih neravnina koje se nalaze na zubima. Pasta za poliranje pridonosi izbjeljivanju zuba jer sadrži abrazive. Zubi se ovako mogu izbijeliti za jednu do dvije nijanse. Poliranje zubi nije štetno i zubi se ne oštećuju; čak se preporučuje obaviti ovaj s vremena na vrijeme.

Poliranje zubi ne odnosi se samo na njihovo izbjeljivanje već i na uklanjanje neravnina, naslaga te sprječavanje daljnje pojave kamenca. Ostale metode izbjeljivanja zubi odnose se na zoom postupak izbjeljivanja zubi koji karakterizira nanošenje gela čiji je glavni sastojak vodikov peroksid. Svjetlost specifične valne duljine potiče raspadanje vodikovog peroksida koji oslobađa kisik. Kisik se na taj način oslobađa te ulazi u caklinu i dentin. Tako utječe na mijenjanje boje zuba i do nekoliko nijansi. Još jedan način za izbjeljivanje zubi koji je sličan poliranju zubi, odnosi se na pjeskarenje zubi. Ono se obavlja uz pomoć mlaza vode i praha koji se sastoji od malih čestica kalcijevog karbonata. Okrugle čestice stvaraju veliku kinetičku energiju te samim time ostvaruju veliku kontaktnu površinu u dodiru sa zubima. Ovakvo djelovanje potiče brzo i učinkovito uklanjanje mekanih zubnih naslaga. Pjeskarenje zubi idealno je za uklanjanje tamnih i žutih mrlja na zubima koje su nastale zbog konzumiranja kave, alkohola, čajeva, cigareta, vina i ostalih proizvoda.

Ako želite predivan i očaravajući osmijeh, obratite nam se s povjerenjem. Uz odstranjivanje zubnog kamenca i zubnih naslaga te izbjeljujućeg efekta, Vaš ćete osmijeh učiniti još privlačnijim! Poliranjem zubi postižu se glatki i blistavi zubi te se uklanjaju tvrdokorne naslage i nečistoće. Najvažnije, nakon samo jednog tretmana poliranja zubi u budućnosti će se sve manje nakupljati nečistoće na vašim zubima. Bijeli zubi znak su zdravlja i odraz Vašeg zadovoljstva. Osim toga, zasigurno će pridonijeti Vašem samopouzdanju!